• +385959005611
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Pon-Ned 9:00-20:00
previous arrow
next arrow
Slider

Državna matura iz biologije - Što je uključeno u pripreme za maturu iz biologije?

Tijekom priprema iz biologije sistematizirat ćemo i ponoviti ukupno gradivo, ciljano rješavati zadatke sa proteklih ispita iz biologije na državnoj maturi, te obraditi maksimalan broj tema kako bi učenik kvalitetno razumio i usvojio nastavnu cjelinu. Materijale i zadatke usklađujemo s ispitnim katalogom Nacionalnog centra. Tijekom priprema dobit će te gomilu dodatnih zadataka i materijala za ponavljanje gradiva kao i zadatke iz biologije sa prijemnih ispita na medicini.

Postavite svoje ciljeve visoko, vjerujete u svoje mogućnosti i budite uporni u učenju jer jedino tako možete uspjeti. Ako se još niste odlučili gdje i kako se pripremiti za zahtjevni ispit iz biologije dođite kod nas i sigurno se nećete razočarati jer vam nudimo ugodnu radnu atmosferu:

 • 30 sati nastave
 • GARANTIRANO od 3 do 8 učenika u grupi
 • skripta za državnu maturu iz biologije uključena u cijenu priprema
 • vježba i rješavanje maturskih zadataka i starih državnih matura
 • baza zadataka za dodatnu vježbu i baza ispita državne mature iz biologije dostupna preko besplatne mobilne i desktop aplikacije samo za naše polaznike
 • besplatno savjetovanje o maturi i upisima na fakultet - Važno: Kako napraviti najbolju strategiju za upis na željeni fakultet?

Pročitajte naše recenzije i uvjerite se da dobivate još puno više

Plan i program priprema za maturu iz biologije

Ugodno radno ozračje uz povezivanje tema nastavnog sadržaja sa stvarnim životom, jednostavna objašnjenja, asocijacije i pregršt dodatnih zanimljivih materijala za učenje s ciljem boljeg usvajanja gradiva i informacija.

Program priprema i sadržaj skripte:

 1. Uvod u biologiju
 2. Metode istraživanja u biologiji
 3. Kemijska osnova života
 4. Stanica
 5. Dioba stanice
 6. Virusi
 7. Prokarioti
 8. Eukarioti
 9. Fiziologija čovjeka
 10.  Fiziologija bilja
 11.  Genetika
 12. Evolucija
 13. Ekologija 
  + dodatna pitanja za provjeru (sa odgovorima)
 

Državna matura iz biologije - Opis i struktura ispita

Ispit iz biologije usklađen je s nastavnim planom i programom za opće gimnazije, a piše se 135 minuta.
Na ispitu je ukupno 66 zadataka, od toga 50 zadataka zatvorenoga tipa koji donose 50 % mogućih bodova i 16 zadataka otvorenoga tipa koji donose također 50 % mogućih bodova.

Moguće je ostvariti maksimalno 100 bodova, a od toga 50 zadataka po 1 bod, 4 zadatka po 2 boda, 6 zadataka po 3 boda i 6 zadataka po 4 boda

Prema kognitivnim je razinama: 30 % reprodukcija nastavnih sadržaja, 60 % razumijevanje i primjena znanja i 10 % sposobnost rješavanja problema

Struktura ispita iz biologije i bodovni udio za pojedine cjeline:

 www.cakipoduka.com   Ispit iz biologije piše se 135 minuta
ISHOD Broj bodova
Odnosi veličina u živome svijetu 2
Porast složenosti i razvoj novih svojstava na višim organizacijskim razinama 12
Srodnosti i raznolikosti 4
Razmnožavanje i nasljeđivanje 10
Životni ciklusi 8
Rast i razvitak 2
Postanak i razvoj života na Zemlji 8
Procesi izmjene tvari i pretvorba energije na razini stanice – metaboličke reakcije 8
Procesi izmjene tvari i pretvorba energije na razini organizma 7
Procesi izmjene tvari i pretvorba energije na razini ekosustava 3
Održavanje ravnoteže u organizmu 10
Održavanje ravnoteže u prirodi 12
Međuovisnost živoga svijeta i okoliša 10
Znanstvena misao 1
Znanstvena metodologija 3
Bodovi ukupno 100

Recenzije

Review
Odlične instrukcije za fakultete! Nastava se kvalitetno organizira, prolazi se kroz svaki zadatak s kolokvija/ispita, a studenti se potiču na rad i razmišljanje. Preporuka svima koji žele što brže i bolje savladati gradivo.
Anđela · Komentari instrukcija za fakultete · 9 months ago
Review
Ne mogu reći ništa nego same riječi hvale za profesora i cijeli postupak učenja. Jako je posvećen svakom zadatku kojeg riješava i objašnjava sve do temelja. Svi materijali su razumljivi i detaljno obrađeni. Uvijek će izaći u susret što se tiče načina učenja i termina. Cijena je i više nego pristupačna, a pogotovo uspoređujući je sa znanjem kojeg dobijete. Svaka preporuka.
Jana Leko · Komentari instrukcija za fakultete · 1 years ago
Review
Pripreme za svaku preporuku. U grupi ili individualno, nijedan upit nije zanemaren. Profesor maksimalno izlazi u susret i trudi se uključiti svakog u proces razmišljanja tijekom rješavanja zadataka. Sama nastava pokriva širok spektar gradiva i u konstantoj je prilagodbi ovisnoj o aktualnim zadacima na ispitima i kolokvijima.
Rebecca · Komentari instrukcija za fakultete · 1 years ago
Review
Odličan profesor, opuštena i kvalitetna atmosfera rada, rad u malim grupama te odličan pristup profesora koji se pošteno potrudi da svima u grupi bude jasno sve na cemu se radi pa makar i ako za to mora odvojiti slobodnog vremena.
Ivan · Komentari instrukcija za fakultete · 2 years ago
Review
Odličan pristup, objašnjava se polako i smireno, ali najbitnije potiče se na rad i razmišljanje nas studente/učenike, da aktivno sudjelujemo i ne bojimo se pitati!
Maja · Komentari instrukcija za fakultete · 2 years ago
Review
Odlično objašnjavanje zadataka.Sva pohvala Profesoru.
Luka · Instrukcije za školu · 3 years ago
Review
Kvalitetne poduke, prolazi se kroz skoro svaki zadatak s kolokvija, pitaš što god te zanima, profesor uvijek spreman pomoći i razjasniti sve nejasnoće, preporučujem svima koji vole radnu i opuštenu atmosferu
Fran Nevistić · Komentari instrukcija za fakultete · 3 years ago
Review
Odlične instrukcije. Sve se temeljito objašnjava i prolazi,a najključnije stvari se više puta ponavljaju.
Marko Crnjac · Komentari instrukcija za fakultete · 3 years ago
Review
Profesor tumači gradivo jednostavno, pristupačno i lako razumljivo. Zna motivirati za rad i olakšati gradivo . Prilagodio se meni poštujući moje zahtjeve vezane uz predmet  i način od kuda želim raditi (iz koje zbirke). Atmosfera je izuzetno pozitivna , a nakon obrađenog gradiva olakšano mi je samostalno vježbanje  iz matematike i iz fizike ! Rezulati na testovima su mi sjajni ! Ocjena 5 !  Hvala profesore ! :)
Ana · Instrukcije za školu · 4 years ago
Review
Profesor je opušten i pozitivan, uvijek nas ohrabruje i daje riječi podrške! Objašnjava brzinom i opsegom koji je potreban svakoj individui i bez problema će objasniti nešto i milijun puta dok se ne shvati. Ako želite dodatnih materijala za vježbu, Caki će ih nabaviti i previše tako da nikad ne bude dosadno. Maksimalno se trudi oko dogovora i termina.  Preporuka svima koji žele što prije riješiti ispite i onima koji stvarno žele naučiti gradivo koje ih muči.
Jovana Vlaisavljević · Komentari instrukcija za fakultete · 4 years ago
Review
Super pristup, odlična atmosfera i jako strpljiv s nama koji nemaju pojma. Matematika se počne činit jednostavna i zabavna.  Definitivno preporuka svima koji si žele olakšat život i položit ispit, maturu ili bilo kaj drugo vezano uz matišu. Caki je rješenje za vas. ?
Antonio Klasić · Komentari instrukcija za fakultete · 4 years ago
Review
U slucaju da nekome stvarno ne ide matematika, ovo su najbolje pripreme koje mozete upisati. Profesor ima strpljenja i razumijevanja. Objasnit ce vam i najbanalniju stvar bez problema. Materijal za rad je detaljan i imate priliku proci kroz sve vrste zadataka i vise puta. Ja sam vise nego zadovoljna ovim pripremama i definitivno ih preporucam svima! :)
Margita Miše · Matematika B (osnovna) razina · 4 years ago
Review
Male grupe su super jer se dobro radi. Jako dobre skripte s odličnim zadacima i dodatni materijali te testovi. Redovno nas testiraju....sve nam polako i detaljno objasni i uvijek na raspolaganju za dodatna pitanja
Marko Staničić · Fizika · 4 years ago
Review
Prije svega pohvale za veliko strpljenje posebno prema učenicima sa slabijim predznanjem. Rad u maloj grupi super pomaže da lakše pratimo gradivo....češće možemo pitati što nam nije jasno. Ekipa i atmosfera je super za rad, a skipta sa zadacima odlična i više nego dovoljno za odličnu pripremu.  Sviđa mi se radna atmosfera koja mi je bila izuzetno važna da bi se dobro pripremio za ispit. Bez imalo sumnje preporuka svima da idu kod Cakija.
Review
Odličan profesor, prilagodljiv, atmosfera opuštena što jako olakšava pristup. Pomoglo mi je da smanjim barijeru prema matematici koju vjerujem mnogi imaju :) Preporuka svima!
Review
Najbolje instrukcije iz matematike na kojima sam bila. Profesor je odličan, svako moje pitanje (a imala sam ih dosta) bilo je odlično dočekano i odgovoreno. Atmosfera je vrh. Kod profesora sam se pripremala za maturu i riješila sam ju s odličnim uspjehom, a sada, kada idem na Ekonomski fakultet, njemu se obraćam kada mi zatrebaju instrukcije. Toplo preporučam svakome tko traži kvalitetne instrukcije iz matematike! :)
Petra Medarić · Instrukcije za školu · 4 years ago
Review
Pripreme su odlične. Na satovima se puno zadataka izvježba, ali svaki je prije toga detaljno objašnjeno. Caki je uvijek na raspolaganju za sva pitanja i nije mu teško ponovno objasniti neki zadatak. ????
Review
Odlično objašnjava, nemam zamjerke. Polako i vrlo razumljivo.
Lorena · Komentari instrukcija za fakultete · 4 years ago
Review
Profesor sve super objasni u malo vremena, a rezultati su odlični. Hvala na pomoći prof. Caki :-)
Frana · Instrukcije za školu · 4 years ago
Review
Polozio ispit iz prvog pokusaja nakon instrukcija, super atmosfera, fleksibilno vrijeme instrukcija. Odusevio me nacin rada posto se instruktor moze prilagoditi cijeloj grupi iako je nekima potrebno vise, a nekima manje rada. Takodjer pohvale instruktoru posto ga se moze kontaktirati i izvan instrukcija te je spreman uloziti i vise nego dovoljno truda za nas.  Definitivno preporucam svima, malima i velikima :)  Hvala jos jednom!
Review
Bila sam na instrukcijama i iz matematike i iz fizike za fakultet. Prezadovoljna sam. Metoda rada i pristup odlični, objašnjavanje na primjerima iz života puuno olakšava cijelu situaciju, instruktor sa razumijevanjem da svatko ima drugačije predznanje i da na temelju toga svakom učeniku/studentu treba pristupiti drugačije. Iskreno preporučam svima!
Review
Prošli smo pripreme za sva tri kolokvija u grupi nas petorica. Mislio sam da neće prof.imati vremena da nam odgovori na pitanja i da nam individualno pomogne jer radimo u grupi ali cijelo vrijeme nas je pratio i ispravljao kad smo griješili. Super objašnjava - kvalitetno, jednostavno i razumljivo a opet vidi se da je jako stručan. Bilo je odlično, od nas petorice četvero smo kolokvirali ispit bez problema. Uglavnom preporuka studentima FSBa.
Review
Posto su male grupe profesor se moze posvetiti svima i nikada me nije bilo strah ili sram nesto pitati kao sto je to obicno u vecim grupama. Program je super slozen i puno mi je pomogao da dobim zeljenu ocjenu na maturi. Definitivno preporucam! :)
Review
Fenomenalan profesor koji puno problema zna objasnit primjerima u stvarnom svijetu.  Često bi znao ostati nakon odrađenog sata kako bi mi objasnio neki zadatak koji nisam u potpunosti shvatio. Toplo ga preporučam svima koji imaju bilo kakve probleme iz matematike. Ah da...matematika položena bez problema :-) ispit iz matematike 1 rasturio na strojarstvu
Review
Vrhunske instrukcije. Caki mi je pomogao spasiti matišu u 4 razredu. Motivirao me da lakše položim testove bez problema i pomogao vježbati nizove i funkcije kad je trebalo za test. Sve riješeno u par sati.
Review
Odlične i jedine instrukcije iz matematike koje sam uzimao. Profesor Caki te detaljno pripremi za sve sto se moze naci na testu u veoma kratkom roku, a uz sve to je atmosfera veoma opustena i nimalo stresna. Preporučam svima.
Luka · Instrukcije za školu · 5 years ago
Review
Imao sam problema s matematikom zbog slabog predznanja iz srednje škole. Gledao sam po internetu i onda naletio na ovu stranicu te sam pročitao recenzije drugih koji su pisali o Cakiju. Bio sam skeptičan jer sam mislio da nije stvarno ali sam se ipak odlučio probati i nisam požalio.  Odlične instrukcije i fantastična poduka,profesor je direktan i vrlo jasan u prenošenju znanja. Priprema ciljano za ispit. Nakon rada sa Cakijem i instrukcija iz matematike rasturio na ispitu iz Matematike 1. Svakako preporučujem svima kome je potrebna pomoć da položi ispit iz matematike na Prometnom fakultetu.  Prošli smo sve zadatke s ispitnih rokova i još mi je pripremio dodatne primjere za vježbu te simulaciju ispita prije samog testa da mi učvrsti samopouzdanje. Ne tražite dalje...Caki je tu. 8)
Dejan Andjelic · Komentari instrukcija za fakultete · 5 years ago
Review
Svaki put kada sam došla na instrukcije, osjećala sam se dobrodošlo. Nikada nije bilo tenzija ili neugodnih situacija- uvijek mi je bilo izvrsno! Caki je zakon i rado dolazim, a uz to sve, rezultati rada su itekako vidljivi i nikada nisam bila razočarana.
Martina · Instrukcije za školu · 5 years ago
Review
Odlicne instrukcije iz matematike! Ispit položen, jedna briga manje. Hvala na strpljenju
Ana · Komentari instrukcija za fakultete · 5 years ago
Review
Odlicne instrukcije! Toplo preporucam svima! Kada sam dobila 3 jedinice iz fizike iz istoga gradiva (2  su bila ispravka) odlucila sam se na instrukcije i nisam pozalila, jer sam iz ispravka (3.) dobila 5!
Review
Iskreno preporučam pripreme.Profesor je predobar,jako dobroobjašnjava.,uvjek mozete doc ranije ili ostit malo duže i pitat ga sve sto vas zanima.Tijekom cijelih priprema je indivdualno svaciji rad i napredak pratio.Isti zadatak ce ako treba bezbroj puta ponoviti i na puno različitih načina objansniti.Grupe su stvarno odlicne jer bude max 6 učenika i stvarno se prof svakome stigne posvetit.Atmosfera je skroz opušetna i prijateljska,osjecat cete se kao doma.Moje znanje iz mat je stvarno loše a pomoću priprema sam i A razinu savladala tako da vam je Caki poduka stvarno izbor sa kojim necete pogrijesit. :)
Marina Rašić · Matematika A (viša) razina - pripreme · 5 years ago
Review
Najbolje instrukcije i najbolje pripreme!Na instrukcije sam išla dvije godine i jako mi se svidio način rada i objašnjavanja profesora Cakija.Kod Cakija sam naučila više nego u školi definitivno,a veliki sam antitalent za matematiku.Stekla sam puno znanja te sam tako odlučila ići tamo i na pripreme.Pripreme su bile u malim grupicama sto nam je omogućavalo bolji rad jer se profesor može posvetiti svakom posebno.Objasnio nam je svaku nejasnocu i jako se trudio te smo uz zezanciju i stalni rad svi položili matematiku s dobrim ocjenama i upisali željeni faks.Uz Cakija matematika mi je postala draža!Preporučujem svima!!!!
Valentina · Matematika A (viša) razina - pripreme · 5 years ago
Review
Zahvaljujući odličnim pripremama jako sam zadovoljna rezultatima mature te sam upisala željeni fakultet. Pristup je odličan, profesor razjasni svako gradivo, ništa se ne preskače te ono što je najvažnije, zbog manjeg broja učenika nitko ne ostaje zakinut, profesor svakom učeniku pojasni ono što ne razumije i više puta ako je potrebno. Svim maturantima definitivno preporučujem ove pripreme! :)
Review
Pripreme su odlične, profesor je super samo zato što je odličan predavač već zato što se izuzetno trudi i stalo mu je da svaki polaznik priprema što bolje razumiju svako gradivo. Meni kao totalnom antitalentu za matematiku su te pripreme omogućile bolje praćenje nastave matematike u školi, dobar rezultat na državnoj maturi i bolje razumjevanje samog predmeta te me naučile na koji način pristupiti predmetu. Svima preporučujem pripreme kod Cakija :)
Martin Češi · Matematika A (viša) razina - pripreme · 5 years ago
Review
Pripreme su super, profesorica je vrlo strpljiva i obzirna te se nastoji prilagoditi tempu grupe i nije joj problem ponoviti utvrdeno jos nekoliko puta ako treba. :) Uspostavili smo dobru komunikaciju s njom i sve dodatne materijale koje smo trazili profesorica nam je omogucila. Jednom smo prilikom izlazili pojedinacno na plocu ispisati zadatak kako bi se ustvrdilo sto komu nije jasno, tako da se stvarno svima posvecuje i prilagodava se svacijim potrebama i pojasnjava svakome u cemu tocno steka. :) S obzirom da sam jako malo kemije naucila u srednjoj, ove su pripreme stvarno pomogle u razumijevanju kemije i stjecanju boljih osnova. Savjet ucenicima iz moje greske doduse: ohladite sa skolom i prosjekom posljednje godine i vise se bavite materijalima koje koristite na pripremama, razlika u krajnjem rezultatu je velika !!!
Petra Cancar · Kemija · 5 years ago
Review
Odlicne pripreme, profesorica detaljno pojasnjava svaku lekciju od pocetka tako da se moze nauciti i bez velikog predznanja. Ispiti se dijele redovito tako da je tesko zapasti u duzi period nerada :) Veliki se naglasak stavlja na usvajanje pravilnog razmisljanja i postavljanje pravih pitanja pri rijesavanju zadataka, tako da i oni koji mozda nisu zasjali u srednjoj skoli mogu poprilicno napredovati kroz ovaj drugaciji pristup ucenju, bez strebetanja! :) Moj prijedlog ukoliko ste slabi s fizikom, zapisujte i vise no sto vam profesorica diktira jer je zapravo svaki mali komentar koristan i nista sto profesorica kaze nije visak koji se od vas kasnije nece traziti u samim zadacima. Savjet ucenicima iz moje greske doduse: ohladite sa skolom i prosjekom posljednje godine i vise se bavite materijalima koje koristite na pripremama, razlika u krajnjem rezultatu je velika !!!
Petra Cancar · Fizika · 5 years ago
Review
Pripreme su super, profesor se nastoji prilagoditi svima u grupi tako da nitko nije na gubitku i nikad nije problem vratiti se na vec ponovljeno ukoliko nije sjelo koliko vrijeme, naravno, dopusta.  :) Veliki se naglasak stavlja na usvajanje pravilnog razmisljanja i postavljanje pravih pitanja pri rjesavanju zadataka, tako da i oni koji mozda nisu zasjali u srednjoj skoli mogu poprilicno napredovati kroz ovaj drugaciji pristup ucenju, bez strebetanja kako s matematikom i treba! :) Jedina kritika koje sam se sjetila jest da skripte znaju imati greskica pa bi bilo dobro na tome jos poraditi od strane profesora. Savjet ucenicima iz moje greske doduse: ohladite sa skolom i prosjekom posljednje godine i vise se bavite materijalima koje koristite na pripremama, razlika u krajnjem rezultatu je velika !!!
Review
Super pripreme, mali je broj polaznika u grupi pa je povezanost i dostupnost predavaca bolja. Skripte su naoruzane zadacima i dosta ih je s proslih drzavnih matura! Ucionice su moderno uredene i atmosfrea je radna i vesela :) PREPORUCUJEM SVIMA!!!
Review
Naučio sam više kod Cakija nego u školi pod predavanjima. Toplo preporučam svima!
Marko Lučan · Fizika · 5 years ago
Review
Ako stvarno želite naučiti matematiku i da sa priprema odlazite sretni i zadovoljni, onda je ovo pravo mjesto za vas. Ja koji sam totalni antitalent za matematiku, uspio sam ju naučiti te sam pritom stekao odličnog instruktora i prijatelja. Svima preporučam Cakija :D
Review
Odlične pripremne i još bolja atmosfera. Ugodno sam iznenađena načinom rada i profesorom, također prezadovoljna upisom na 1. izbor fakulteta. Bez sumnje bolje odrađeno nego u velikim grupama na drugim pripremama.
Tea · Matematika B (osnovna) razina · 6 years ago
Review
Do Caki priprema za državnu maturu došla sam preporukom preko prijateljice koja je bila jako zadovoljna. Iako nikad nisam čula za ove pripreme oduševila me radna atmosfera u maloj učionici. Profesor je uvijek bio spreman odgovoriti na sva moja pitanja, jasno ih objasniti što mi se jako svidjelo. Posebno mi je bilo drago jer sam sportašica i ove pripreme su mi omogućile da uskladim termine treninga i učenja za ispit državne mature s profesorom. Hvala vam puno. Upisala sam svoj prvi izbor bez problema. Sretno svim budućim maturantima.
Review
Super pripreme za državnu maturu iz matematike uz koje sam bez problema upisao Građevinski fakultet u Zagrebu. Jako sam zadovoljan načinom rada. Bio sam u grupi s prijateljima iz razreda što je odlično jer smo mogli zajedno dogovarati termine s profesorom iz matematike prema našem rasporedu i obavezama u školi.  Dobra stvar je sto smo mogli sami sastaviti grupu nas nekoliko iz razreda, pa samo dodatno vježbali zajedno ili u školi.
Karlo · Matematika A (viša) razina - pripreme · 6 years ago
Review
Odličan način da se ponovi i utvrdi gradivo, ozbiljniji je rad pogotovo zato što su manje grupe, profesori su susretljivi, a pogotovo Caki :)
Blaž · Fizika · 6 years ago
Review
Zbog malih grupa na pripremama za državnu maturu instruktor se može posvetiti svakom uceniku posebno i pojedinacno objasniti nejasnoce. Zadaci za provjeru uz svako poglavlje i vrlo pristupacan i simpatican predavač!
Review
Svima preporucam ove pripreme!Ukoliko zelite "popuniti rupe" u znanju ili ga nadopuniti utoliko je ovo odlican izbor!Uz opustenu atmosferu nista nije problem.Rezultatima sam jako zadovoljna :) Zelim isto i buducim polaznicima.Sretno!
Review
Preplašena samom maturom iz kemije odvažila sam se pristupiti maturi ali samo uz odlične pripreme! I isplatilo se uz sva očekivanja! Upisala sam željeni fakultet zahvaljujući Caki poduci!!
Matea Bukal · Kemija · 6 years ago
Review
Iako sam bila skeptična što se tiče priprema jer nisam nikad čula za Caki poduku , više sam nego zadovoljna! Pripreme se bile prilagođene grupi , omogućen je individualni rad , blizak odnos sa predavačem  i uz testove na kraju cjeline smo mogli provjeriti svoje znanje . Pripreme su zaista bolje od svih institucija kojima je namjena priprema za državnu maturu . Preporučam !!

Plaćanje priprema na rate u 2-6 obroka

Sažetak priprema

Veličina grupe od 3 do 8 učenika
Broj sati priprema 30 sati
Intenzitet priprema tjedno 2 sata
Cijena i pogodnosti pogledaj ovdje
Početak priprema 16.01.2021.
Redovna testiranja DA
Simulacija ispita DA
Besplatna skripta DA
Online prijavnica ISPUNI
Ocjena polaznika 5.0 5.0 od 118 recenzija Google-u

Pripreme počinju za

© 2021 CAKI centar d.o.o. Instrukcije iz matematike i kemijie, pripreme za državnu maturu

Pratite nas na društvenim mrežama